"Jag vet, men vi har inte tid..."

Förändring är ett laddat ord... ofta hör mottagaren försämring medan avsändaren tänker förbättring!


Varför gör man en förändring? Vinster på kort- och långsikt är nog den vanligaste anledningen (då gäller det inte enbart finansiell vinst).


Förändring är en nyckel i förbättring, tänk så här: om du har ett beetende som ger X st affärer så blir det sällan fler affärer i det längden genom att agera likadant!?


Ständig förbättring t.ex via ett system exempelvis ISO eller LEAN. Bygger på ett förändrat beetende genom ett lärande i organisationen genom införande av struktur..


Vi hjälper dig med förändring!

Vart vill jag dock komma med det här resonemanget? Vi möter ofta just en speciell kommentar gällande förändring. T.ex: Ni borde börja med leverantörsfaktura scanning? "Jag vet, men vi har inte tid..." Är det svaret vi ofta får. Hur skapar man mer tid? Det är en konstig fråga för det går inte att skapa tid, MEN du kan prioritera bort saker som inte är nödvändiga.Affärsutveckling & Digitalisering

Om du skulle börja logga din egen tid, dag för dag - timme för timme - minut för minut hur många onödiga saker gör vi? Jag tror att de flesta av oss skulle kunna prioritera om en hel del tid...


Den största förändringen som pågår just nu är utan tvekan digitaliseringen! Har du en plan för hur du vill att digitaliseringen skall kunna förändra din verksamhet och ditt agerande?

Vet du vad du behöver förändra för att vara konkurrenskraftig?

Vad behöver du förändra för att vara en attraktiv arbetsgivare?


På KITE arbetar vi med rådgivning kring digitalisering och affärsutveckling. Vi tar gärna ett möte och hjälper dig framåt! Kontakta mig idag på 0707810606!

//Per